Kropptimal

Hjärt- och lungräddning barn och vuxen med hjärtstartare

Denna kurs är kombinerar både den grundläggande utbildningen gällande hjärt- och lungräddning för vuxen samt den utbildningen som är inriktade på barn. Här får deltagaren kunskapen som krävs för att självständigt agera om en vuxen samt barn i olika ålder drabbas av hjärtstopp.

 

Utbildningen består i huvudsak av praktisk träning. Kursen riktar sig till den breda allmänheten såsom kommuner, företag och föreningar. På våra kurser följer vi HLR-rådets riktlinjer, vilket innebär att du kan försäkra dig om att du får en kvalitetssäkrad kurs. Här får du bl.a. lära dig att använda en hjärtstartare, utföra HLR med god kvalité och hur man agerar vid

Bild på mig, Veronica
Crossnature ute i naturen

Kursupplägg

Du lär dig kontrollera livstecken, vad som är viktigt vid kontakt med SOS – alarm, effektiv hjärt- lungräddning med inblåsningar och hjärtkompressioner, omhändertagande av medvetslös person samt tekniker för att få upp främmande föremål vid luftvägsstopp.

 

HLR utbildningen innehåller även praktiska övningar med hjärtstartare samt en genomgång av dess funktion och hur den används på ett säkert sätt. På våra kurser följer vi HLR-rådets riktlinjer, vilket innebär att du kan försäkra dig om att du får en kvalitetssäkrad kurs.

Tid: Kursen tar cirka 3 timmar. 
Max 12 st deltagare / kurs.

Utbildningens innehåll: